Heim
Soga om Sol

Billettar

Operahuset Nordfjord Operahuset Nordfjord Operahuset Nordfjord Operahuset Nordfjord Operahuset Nordfjord Operahuset Nordfjord Operahuset Nordfjord Operahuset Nordfjord

Soga om Sol

Ein nyskriven utvandrarmusikal

Kvar haust sidan 1998 har Opera Nordfjord sett opp opera eller operette på operascena i Nordfjordeid. Dei første 11 åra i Aulaen på Fjordane folkehøgskulen og dei siste 14 åra i Operahuset Nordfjord. Når operaen i 2023 skal feire eit kvart århundre med distriktsopera i Nordfjord, er det med eit tingingsverk frå musikal-duoen Øystein Wiik og Gisle Kverndokk, for mange kjende frå Jorden rundt på 80 dager i 2021. Soga om Sol er ein vaskeekte utvandrarmusikal, der det meste er oppdikta og noko er inspirert av ein spennande eventyrar frå Nordfjordeid.

Når ein endeleg set opp ein nyskriven musikal for "bursdagsbarnet" er det naturleg å velge profesjonelle aktørar som kjem frå eige distrikt. Det er ei glede å presentere Ingrid Tykhelle Kayser frå Nordfjordeid i den eine hovudrolla og dei to ørstingane og ungdomskameratane Eirik Risholm Velle og Kim Helge Strømmen i dei to andre hovudrollene. I tillegg kjem eit omfattande skodespelarlag på scena samansett av både nyutdanna musikalartistar, som har vakse opp i Opera Nordfjord og i skulemusikalane på Eid vidaregåande skule, og godt vaksne skodespelarar, både profesjonelle, semiprofesjonelle og dyktige amatørar.

Det kunstnariske teamet er samansett av fleire profesjonelle kunstnariske leiarar frå eige distrikt og består av regissør/dirigent Michael Pavelich frå Eid, scenograf og rekvisitør Anndi Bergset frå Stryn, kostymedesignar Heidi Kverndokk frå Ålesund, lysdesignar Ovar Holmen frå Eid, maskør Hege Ramstad frå Oslo og koreograf og regiassistent Gard Hjertaas Bjørnson frå Oslo.

Handlinga er lagt til rundt 1915, og vi møter Emil og Sol, som emigrerer til Amerika for å starte eit nytt liv i New York. Emil blir sendt i krigen som leigesoldat når han endeleg kjem fram som ship jumper, og den talentfulle songaren Sol vert med i eit Side-show, der menneske som elles ville vere utstøytte frå samfunnet har funne saman i teaterfamilien med sine talent, utfordringar og von om eit betre liv.

Musikalen har premiere i Operahuset Nordfjord onsdag 4. oktober, og det vert til saman 8 framsyningar i vekene 40 og 41.

Billettsalet har opna.

Les programheftet

Medverkande

Michael Pavelich

Michael PavelichRegissør/Dirigent

Ingrid Tykhelle Kayser

Ingrid Tykhelle Kayseri rolla somSol

Eirik Risholm Velle

Eirik Risholm Vellei rolla somEmil

Kim Helge Strømmen

Kim Helge Strømmeni rolla somDanny